Sådan laver man hurtigst en sutteflaske

Den hurtigste måde at varme en sutteflaske på er at bruge mikrobølgeovnen - og bruge et milkymeter til at måle temperaturen under opvarmningen, så du sikrer, at du ikke laver mælken for varm.

Det er helt o.k. at lave mere end én flaske af gangen, og opbevare dem i køleskabet til de skal bruges. Det betyder, at du kan lave sutteflasker klar til hele natten inden du går i seng, og opvarme dem på få sekunder med mikroovnen og milkymeter, når baby vågner og er sulten.

Du kan også varme det kogte vand i mikroovnen inden du blander det med mælkepulveret. Her kan du selvfølgelig også bruge milkymeter. Hvis vandets temperatur skal være lidt over 40 grader før du blander pulver i (læs opskriften på mælkepulverets emballage), skal du vente med at standse opvarmningen og åbne mikroovnen til milkymeter har blinket rødt en eller to gange - så kan du blande pulver i og ryste sutteflasken. Når mælkepulveret er opløst vil mælken typisk være kølet ned til serveringstemperatur.

 

Kan flasker med modermælkserstaning holde sig?

De første to måneder, anbefales det at blande en flaske ad gangen. Derefter kan flasker med modermælkserstatning tilberedes til et døgn ad gangen. I denne periode kan du, til nattens flasker, have afkølet kogt vand klar på flasker i køleskabet. Er barnet for tidligt født eller har sygdomme i immmunsystemet, bør flaskerne tilberedes fra gang til gang. Færdigblandet mælk kan holde sig i 1 døgn i køleskab. En varm flaske kan holde sig max en time.

milkymeter vender rigtigt. Det læner sig tilbage så bagsiden er mod kanten af flasken og min mærket er synligt oppefra.
milkymeter vender forkert hvis du kan se bagsiden med CE mærket når du ser ned i flasken (inden mælken kommes i)

Hvor små mængder væske kan opvarmes med milkymeter?

Der skal være mælk (væske) i sutteflasken op til mindst "min" markeringen på milkymeter for at sikre, at temperaturmålingen bliver præcis. Hvor meget mælk det er, afhænger af hvilken type og størrelse sutteflaske du bruger.

Hvis du opvarmer små mængder mælk anbefaler vi, at du bruger små og smalle flasker, da du så kan få en fin måling med kun 90 ml mælk. Bruger du større / bredere flasker, skal du typisk op på 120 - 140 ml inden "min" stregen er dækket.

Den mest skånsomme opvarmning af modermælk i små mængder får du ved at placere sutteflasken i siden af mikrobølgeovnens drejetallerken, og et lille glas vand (ca 1 dl) i den anden side mens du opvarmer. Milkymeter naturligvis i sutteflasken.

Vend milkymeter så bagsiden læner sig tilbage mod kanten af flasken. (Bagsiden er siden med CE mærket). Så får du den mest præcise temperaturmåling.

Kan milkymeter bruges til andet end opvarmning af mælk?

milkymeter er designet til opvarmning af væske til kropstemperatur. Det betyder, at du kan bruge milkymeter til alle væsker du opvarmer i mikrobølgeovnen. Det betyder, at du kan opvarme mælk, modermælkserstatning eller vand til drikkeklar temperatur, men u kan f.eks. også opvarme kamille te eller fennikel te i sutteflasken.

Når baby bliver lidt større, kan milkymeter bruges når der opvarmes en kop med varm mælk inden sengetid eller til varm kakao.

Hvad med opvarmning af mos og grød

milkymeter kan bruges til at opvarme al væske også vælling eller en meget væskeholdig/blød grød eller mos. Du får ikke et godt resultat hvis du forsøger at bruge milkymeter i fast mos som f.eks. kartoffelmos. Hvis du bruger milkymeter i vælling skal du stadig standse opvarmningen når milkymeter lyser grønt - da er væsken drikkeklar for en baby (kropstemperatur).

Hvis du f.eks. selv laver frugtmos i større portioner  og fryser ned, kan du optø mosen i køleskab og bruge milkymeter når du varmer op i mikroovnen - grønt lys så er den klar.

Varmer du væske til brug i gærdej skal du også standse opvarmningen når milkymeter blinker grønt - så er væsken "lillefingervarm".

Milkymeter kan selvfølgelig også bruges til at mikrovarme kaffen til din mælk eller lave varm kakao til større børn. Til opvarmning af varme drikke til større børn skal væsken typisk være varmere end til spædbørn. Prøv at lade milkymeter blinke rødt en eller to gange - så vil væsken typisk have en temperatur på 40-45 grader som vil være fint for større børn.

WordPress Theme built by Shufflehound. milkymeter and MICROWETER TECHNOLOGY are registered trademarks by Senserna A/S