Danske mødre opvarmer sutteflasken i mikroovnen

Næsten 80% af danske mødre bruger mikrobølgeovnen til opvarmning af sutteflasker med modermælk eller modermælkserstatning.

Da det er den hurtigste metode.

Hvis et barn ammes får det mælk med en temperatur lidt under 37 grader. For de fleste børn vil lidt under kropstemperatur altså føles som rigtig. Det er derfor ved kropstemperatur at milkymeter blinker grønt.

læs mere om milkymeter her

 

Fakta om mikrobølger

Mikrobølger sætter molekyler i bevægelse, så der sker en opvarmning. Mikroovne er kendt for at opvarme ujævnt, hvorfor det giver mening at bruge milkymeter til at holde øje med temperaturen når man varmer sutteflaske, og røre i mælken så varmen fordeles inden servering.

Modsat hvad du måske har hørt, er der ikke noget farligt i at bruge mikroovn til opvarmning. Mikrobølger er bølger lidt ligesom radiobølger og kan hverken ændre molekylær struktur i maden eller gøre noget radioaktivt eller skadeligt.

Vi har samlet nogle videnskabelige artikler om opvarmning af modermælk og om mikrobølger, hvis du er interesseret i at læse mere:

"Nutritional effects of microwave cooking"Anne Lassen og Lars Ovesen (Institute of Food Chemistry and Nutrition, National Food Agency, Copenhagen, Denmark)

"Human milk warming temperatures using a simulation of currently available storage and warming methods"Sharron Bransburg-Zabary, Alexander Virozub, Francis B. Mimouni

WordPress Theme built by Shufflehound. milkymeter and MICROWETER TECHNOLOGY are registered trademarks by Senserna A/S