Tilberedning og opvarmning af modermælkserstatning

Find den rigtige type mælkeerstatning

Eksperter anbefaler at babyer ammes. Det er det bedste for dem. Men hvis du ikke kan amme, eller ikke har mulighed for at gøre det hele tiden, så er mælkeerstatning fint. Pulverform eller færdigblandet. Når du starter med at give mælkeerstatning, så start med at købe en mindre mængde og forsøg at finde frem til den type, din baby kan lide, og som den bedst kan tåle. Husk også at se på emballagen så du får den type, der er mest velegnet til barnets alder.
Er du i tvivl kan du altid spørge din sundhedsplejerske. De fleste modermælkserstatninger er lavet på komælk. En del typer har tilsat typer af mælkesyrebakterier, der hjælper baby's fordøjelse. Det kan være en god ide hvis der er problemer med ondt i maven, ligesom en antikolik sutteflaske kan gøre underværker.

Hvis baby har ondt i maven kan det være, at den har svært ved at fordøje komælk. På apoteket kan du få modermælkserstatning lavet på gedemælk, der ligner modermælk mere i opbygningen, og tit fordøjes bedre.

Hvis din baby har mælkeallergi eller du har mælkeallergi i nærmeste familie, så tag en snak med din læge eller sundhedsplejerske, så du finder den type modermælkserstatning, der er bedst for netop din baby.

Tip til tilberedning af modermælkserstatning

Hvis du opblander modermælkserstatning er det vigtigt, at du følger opskriften på emballagen, så blandingsforholdet bliver rigtigt. Producenterne laver et stort arbejde for at sikre, at mælkeerstatningen indeholder det næringsindhold, der er vigtigt, for præcis den alder din baby har. Derfor skal opskriften følges. Laver du blandingen for tynd, får baby ikke den næring, den har behov for, og hvis du kommer for meget pulver i, så risikerer du at belaste babys nyre.

Her får du lige en guide til, hvordan du blander en flaske med modermælkserstatning på pulver:

  • Vask hænder før du går i gang
  • Gør køkkenbord og omgivelser rene før du tilbereder flaskerne. Flasker og sutter skal være rengjorte og steriliserede
  • Brug frisk vand fra den kolde hane – lad vandet løbe lidt før du tapper
  • Kog vandet (i el- kedel eller gryde)
  • Afkøl vandet så temperaturen er kropsvarm, det skal føles behageligt hvis du hælder en dråbe på din hånd.
  • Bland pulver og vand efter det blandingsforhold, der er angivet på emballagen og omryst. Pas på at vandet ikke er for varmt, når pulveret blandes i.
  • Du kan fint lave flasker til hele dagen/natten på én gang. Afkøl da straks og sæt erstatningen i køleskab ved 5 grader eller derunder. Den kan holde sig max et døgn.

For rigtig opvarmning læs om milkymeter her

Anbefaling om opvarmning af modermælkserstatning

Den danske sundhedsstyrelse fastslår, at mikrobølger ikke i sig selv bevirker nogen forringelse af modermælkserstatningens næringsindhold eller utilsigtet omdannelse af stoffer, der kan skade barnet.

Flasken skal være beregnet til mikroovn og skal efter opvarmning vendes nogle gange, så varmen fordeles, og temperaturen skal kontrolleres.

læs mere her: https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/ernaering/

 

 

WordPress Theme built by Shufflehound. milkymeter and MICROWETER TECHNOLOGY are registered trademarks by Senserna A/S