Sommeren nærmer sig og hvis du planlægger at tage på ferie med baby, så læs videre her, hvor jeg har samlet lidt gode råd.

Lad mig være helt ærlig. Det er mere besværlig at tage på ferie med baby end det var før. Kræver bare mere forberedelse og oppakning. Men med mindre du er typen der bliver slået ud af mangel på nattesøvn, jetlag eller forkølelse, så er det bestemt muligt at rejse med baby.

Rent praktisk er der flyselskaber, der har regler for hvor små babyer man må have med på rejse. Mange læger anbefaler desuden at vente med flyrejser til baby’s immunforsvar er blevet lidt stærkere end det er i starten og vil typisk sige vent til baby er 3-6 måneder. Dropper I flyrejsen og kører i bil, så er der selv i gode babystole en grænse for hvad der er godt for baby’s nakke og ryg. Generelt er 45 minutter lang tid i en stol. For en enkelt tur kan det godt lade sig gøre at køre 2 timer men så skal baby også ud af stolen igen i minimum 20 minutter.

På flyrejsen skal du desuden huske, at baby ikke kan trykudligne og slippe af med de propper der kommer i ørerne ved start og landing. Her er det en god ide at amme, eller give en sutteflaske, da synkebevægelser hjælper.

Hvad og hvor meget skal vi have med? tænker du måske. Her er mit råd at rejse let. Jo mindre man har med, jo lettere at det at komme rundt, og f.eks. bleer kan jo altid købes når man kommer frem, så hav kun med til de første få dage og køb så på destinationen. Generelt har babyer vel kun brug for mad, bleer, et sted at sove og masser af kærlighed 🙂 Når det er sagt, så har jeg selv købt en klapvogn på en ferie engang i erkendelse af at middagssøvn og transport rundt bare var besværligt uden. En rejse el-kedel og adaptorstik til at lave modermælkserstatning eller grød kan også være smart at have med. Ligesom lidt legetøj og yndlingsbamsen er god til turen.

Rejser I sydpå er det også vigtigt at huske hat / let tøj / parasol til baby, så der kan skabes skygge for den skarpe sol.

Hvis I går ud om aftenen er et andet godt tip at spise tidligt. De fleste små børn er lettere at holde i godt humør hvis man spiser tidligt, og hvis det er en aften med gråd og utilfredshed, så er der færre mennesker, der kan blive genrerede på restauranten tidligt på aftenen. Det er ikke mindst rart for dig som forældre.

Forsøg gerne at holde den samme rytme, som I har derhjemme, så der ikke laves alt for meget om på f.eks. puttetid og ritualer ift. hjemme. En app med lyden af regn kan for nogen være rigtig smart, for at gøre det så hjemligt som muligt.

Og helt generelt – slap af! Regn med at se og nå væsentligt mindre end det var muligt uden børn, indret dig på det og gør alting på baby’s præmisser. Så bliver det hele lidt lettere.

Rigtig god ferie!