En lys ide – historien om milkymeter

Historien starter dog et helt andet sted – på DTU, hvor Henrik og Kristian tilbage i 2013 begge lavede PhD på DTU – i noget helt andet end mikrobølger. De to skarpe hjerner (kan jeg godt tillade mig at skrive, det er ikke mine) var dog fælles om køkkenet på DTU Elektro, og om frustrationen over hvor svært det var, at varme færdigretter op til noget, der bare mindende om et optøet måltid – uanset at opskriften på emballagen blev fulgt. De blev hurtigt enige om at det kunne gøres bedre – og opfandt MICROWETER TECHNOLOGY – der gør det muligt at høste energien fra mikrobølgerne, og omdanne den til energi for elektronik og sensorer, så man kan måle temperaturen i mikrobølgeovnen under opvarmningen, og dermed styre opvarmningsprocessen. Det lyder måske simpelt, men en mikrobølgeovn har områder med vildt meget energi, og slet ingen energi, og at få elektronik til at fungere i både de såkaldte “hotspots” og “coldspots” er virkelig avanceret.
Først i det øjeblik hvor princippet i teknologien var opfundet blev problematikkerne om sutteflasker og opvarmning så store, at det blev besluttet, at det første produkt det at bruge teknologien skulle være milkymeter. Det var for forældrene at dette virkelig kunne gøre en forskel!
Vejen derefter har været lang, med design af et produkt, der både er pænt, rengøringsvenligt, helt luft- og vandtæt, fødevaresikkert, og kan holde til det barske klima i mikroovnen. Igen tænker du sikker hvor svært kan det være – men med produktudvikling, teknologi og produktionsmodning må man bare sige, at Murphy’s lov er et risikomoment. Ikke mindst kompliceret af at vi som lille virksomhed har måttet finde eksterne samarbejdspartnere til mange ting hvor vi ikke selv var eksperter. Det meste er heldigvis gået godt, vi har bare ind imellem måttet sande, at ting tager længere tid end man umiddelbart skulle tro.

I skrivende stund med produktet i produktion og på vej mod lancering, så glæder vi os til at byde vores milkymeter baby velkommen til verden, og håber I vil tage godt imod det.

3 / 11
WordPress Theme built by Shufflehound. milkymeter and MICROWETER TECHNOLOGY are registered trademarks by Senserna A/S